maryamepicenter

Tre snabba frågor om utmaningar med att bygga företagskultur i Coronatider!

Vad har varit de största utmaningarna med att bygga företagskultur i Coronatider?

Den största utmaningen är att vi inte hade hunnit bygga ett team innan pandemin slog till. De flesta hade precis börjat hos oss eller började under våren precis när det covid-19 härjade som värst i Stockholm.

Det märktes tydligt att vi var 10 individer och inte ett team. Att börja bygga team, utan att kunna sitta face-2-face och prata med varandra eller att ses och ha kul ihop var utmanande. Samtidigt som alla var mer eller mindre oroliga, både för sin hälsa och framtiden generellt.

Hur har ni tagit er igenom dessa utmaningar?

Vi har varit transparenta och kommunicerat även när det inte funnits något att informera om. När vi, liksom andra, inte visste om hur branschen och arbetsmöjligheter kommer drabbas, så uttryckte vi det samtidigt som vi förmedlade det hoppet vi kände själva. Samtidigt som man behöver respektera oroliga tankar och känslor och låta dessa komma fram och inte förminska dem.
Det gäller att förstärka tron på vårt team och att tillsammans kommer vi klara av det. Vilket jag märkte var mer utmanande iochmed att vi inte hade varit ett team ännu. Så det blev mycket fokus på att peka på våra grundvärderingar och förstärka gemenskapen. Vi har också infört en del träffar och återkommande fika på zoom som vi tänker fortsätta med.

Finns det något ni kan ha gynnats av i dessa tider, isånafall vad?

Vi hade tänkt ordna en större kick-off med alla plus deras familjer, men det blev enbart vår tribe och så här i efterhand känns det mer rätt att ha börjat så, med oss som är Morpheus Tribe. Lite längre fram vill vi lära känna varandras familjer mer. En annan mer långsiktig effekt av pandemin, tycker jag är, att det kommer binda samman vår historia med de som vi upplevt den här tiden med långt in i framtiden. Det förstärker basen av vårt team. ”Minns du där i början hur vi precis kommit igång när covid-19 slog till…och hur vi klarade av det tillsammans!” Det är fint tycker jag!

Vill du veta mer om oss på Morpheus Tribe?
Släng iväg ett mail till maryam@morpheus.se!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *