Resan från utvecklare till startup-grundare

Hur är det att gå från att arbeta som utvecklare, till att arbeta som startup-grundare? Vi frågade Arnaldur Hilmisson och Sebastian Qvarfordt, våra utvecklare från Morpheus Tribe som precis tagit klivet till startupen Artemis Headhunting.

Det som först lockade med Morpheus Tribe var att jag var nyfiken på att testa ett nytt sätt att jobba, att få prova på många olika saker och även lära känna olika slags företag och deras kultur. Där passade Morpheus Tribe väldigt bra, berättar Arnaldur.

Han tycker även att framtidssynen på startups var något som lockade, att få vara med från början och få chansen att påbörja något eget.

“Stödet från Morpheus har varit viktigt under den här resan. Jag som developer kan kodning, men att starta bolag med allt vad det innebär var något helt nytt för mig, men något som Morpheus Tribe kan.”

För Sebastian var det timingen och hela idén som först lockade med Morpheus Tribe.

Jag tycker att Morpheus har en klockren idé! Timingen stämde också bra då jag ändå var på väg ut från ett tidigare uppdrag och kände att jag ville ta ett lite större steg åt sidan från det jag gjort tidigare – fast på ett bekvämt och tryggt vis.

Möjligheten att få lära sig nya saker och skaffa sig nya erfarenheter, som ligger lite längre ifrån vad han vanligtvis jobbar med, är något Sebastian uppskattat.

“Visst är det roligt att lära sig ett nytt programmeringsspråk, eller testa fördelar med det senaste ramverket, men startup-fabriken ger möjligheter att testa på helt andra saker, som jag inte tror är lika lätta att få prova på annars.”

Nu är både Arnaldur och Sebastian medgrundare i startupen Artemis Headhunting, ett bolag som arbetar med kompetensmatchning inom IT-sektorn.

Det är väldigt spännande att vi redan drivit igång en startup! Trots att det blåser i motvind för många företag just nu, känns det som att det Artemis erbjuder ligger helt rätt i tiden, säger Arnaldur.

Sebastian, som flera gånger gått i tankarna att det hade varit kul att jobba med en startup, håller med.

Det känns superkul! Det är en drömchans att få göra just det vi gör, dessutom tillsammans med andra personer som är grymma och att vi har ett riktigt bra mentorskap. Det är otroligt lärorikt och det dyker ständigt upp nya frågeställningar i huvudet, som jag inte tänkt på tidigare, berättar Sebastian och fortsätter:

Efter att ha jobbat inom företag i alla slags storlekar, så är det väldigt lärorikt att få en chans att sätta sig in i hur man startar ett bolag och hur man kan tänka. Det är något jag tror kommer vara väldigt lärorikt i framtiden, oavsett vad jag gör om 15 år.

Vill du veta mer om oss på Morpheus Tribe?
Släng iväg ett mail till maryam@morpheus.se!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *